Ekologiczne soki wreszcie w Polsce
Już w Polsce: soki EKO najwyższej jakości!
Miło nam poinformowa, że firma Zioło-Piast wprowadziła na polski rynek ekologiczne soki SALUS. Są to wyjątkowe produkty: w 100% naturalne i wytwarzane specjalną metodą wyciskania roślin, dzięki której uzyskuje się najbardziej aktywną i dostępną dla organizmu formę biologiczną. Unikalność tej technologii polega m.in. na szybkości przetwarzania surowców. Czas między zbiorem rośliny a pozyskaniem z niej soku jest bardzo krótki - wynosi nie więcej niż 2-3 godziny. Pozwala to na zachowanie najcenniejszych składników w gotowym produkcie. Wysoką jakość gwarantują także ekologiczne uprawy. Rośliny stanowiące surowiec rosną wyłącznie na niezanieczyszczonych, naturalnych terenach.
Soki SALUS, których produkcja poddawana jest rygorystycznym normom stosowanym w nowoczesnej farmacji, wytwarzane są już od 85 lat. To te same produkty, które niegdyś nosiły nazwę soków Schoenenbergera (od nazwiska słynnego farmaceuty Walthera Schoenenbergera). W zasadzie nie różnią się od swoich poprzedników.
W gamie dostępnej na polskim rynku mamy do wyboru soki z karczocha, głogu, miłorzębu, pokrzywy i tymianku. Mają one działanie wspomagające i wspierające prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Sok z karczocha poprawia trawienie, dobrze pić go po ciężkich posiłkach i w razie problemów z niestrawnością. Sok z miłorzębu jest niezastąpiony w okresach intensywnej pracy umysłowej, wspomaga pamięć i koncentrację. Głównym zadaniem soku z tymianku jest łagodzenie bólu gardła i innych podrażnień górnych dróg oddechowych. Głóg znakomicie wpływa na pracę układu krwionośnego. Natomiast sok z pokrzywy, bogaty w minerały i witaminy, poprawia metabolizm, działa oczyszczająco i zapobiega powstawaniu kamieni nerkowych. Pełne opisy soków przeczytasz także tutaj.
Masz pytania lub chcesz podzielić się swoimi uwagami?